Колач

Вдовица правела колач за да му носи на маж и на гробишта.
Одејќи кон гробиштата колачот и паднал.
Кога жената стигнала на гробот на мажот почнала да плаче: - Убав беше Иванее!
Од другата страна попот ја слушнал како плаче и почнал да ја теши: - Не плачи ќерко ќе си најдеш поубав.
Жената уште посилно заплакала и вели: - Сладок бешее Иванеее!
Попот повторно ја теши: - Не плачи ќерко ќе си најдеш друг.
Жената повторно заплака и вели: - Со три јајца беше Иванеееееее!
Попот се подзамислил и и рекол: - А таков нема шанси да најдеш!

Повеќе од ВицотекаДве баби разговараат: Колку тежиш? 65 килограми со се очилата. А без нив? Без нив не можам да ја видам вагата.

Група посетители ја разгледуваат фабриката во која се произведуваат производи од гума. Водичот со гордост им ја... + повеќе

Страшниот средовечен волк рипнал во шумата пред Цвенкапа и се спремал да ја изеде. И како што било ред требало да и... + повеќе

Он: Здраво, имам 40 години, се бавам со политика и сум поштен човек? Она: Здраво душо, имам 35 години, се бавам со... + повеќе