Сладоледџија

Сладоледџија стои на улица и продава сладолед. До него приоѓа една гола девојка и му бара еден сладолед.Тој стои пред неа и само ја „мери“ од глава до пети. Таа му вели:
- Што си се загледал бре, не си видел никогаш порано гола девојка?
- Ма, не сум загледал јас во тебе дека си гола, туку те гледам и се чудам од кај ќе извадиш пари да ми платиш за сладоледот?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаU zoloskom vrtu mecka urlice, trazi muzjaka da se pari. Uprava, posto nema muzjaka, doseti se da ponudi Muji da "... + повеќе

Му вика бабата на домазетот: - Зете расипано е казанчето, поправи го. - Што ми е гајле, не е мое. Наредниот ден: - Зете... + повеќе

Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито? Титаник.

Жена му вика на мужа: На вас мушкарци само до секс ви е! На нас жене ни треба пажња! И муж: Пажња!...Пажња!... Спреми... + повеќе