Волан

Полицаец го кара некој пијан шофер:
- Абе, нели знаеш дека ако си пиел алкохол, дека воопшто не смееш да го допреш воланот?
- Доста бе цајкан еден, јас и вака едвај возам, а ти уште без раце ме тераш!!!

Повеќе од ВицотекаШто би се случило кога на сељаците би им светеле очите? - Скопје од авион би изгледало како Лас Вегас!

Отишол Рамче да се избања навечер во градската фонтана. Почнал да се бања, кога гледа, идат три жени накај него. Рамче... + повеќе

Началник у полициску станицу на цајкани им напишаја на таблу: - Од вас тражу само едно, а тој су две ствари: - Работа,... + повеќе

Отворил Мујо аптека, и го замолил Хасо еден ден да го замени. Кога се вратил го прашал дали доаѓал некој . - Дојде Суљо... + повеќе