Грамофонска плоча

Разговараат црнка, црвенокоса и русокоса:
Црнката:
- Ех, што сакам да бидам јаболко па да ме милуваат, да ме гризат… да ме гризат… се додека не свршам!
Црвенокосата:
- Ех, што сакам да сум сладолед, па да ме лижат, да ме лижат… се додека не свршам!
Русокосата:
- Ех, што сакам да сум грамофонска плоча, па да ме вртат, да ме вртат… а кога ќе свршам да ме свртат од другата страна па повторно да ме вртат додека не свршам… и повремено да сменат игличка.

Вицотека

 • Доктор психотерапевт лекува болен со хипноза:
  - Повторувајте по мене: Јас сум здрав, јас сум здрав...
  Пациентот: - Јас сум здрав...

 • Разговарале Перо и Блажо за алкохолот и Перо го прашува Блажо:
  - Еј Блажо, дали си слушнал дека во пивото се наоѓаат женски хормони?...

 • Глумец го затвараат во лудница а тој ги организира сите да бегаат.
  Кога веќе ја поминале оградата од болницата тој им рекол:
  -...

 • Mata i Stipa idu iz birtije dobro nalokani...
  Mata je malo pretjero pa povrati... po košulji...
  kaže; jooj ubit će me žena kad...