Гумичка

Влегува некоја баба во автобус и седнува до некој тинејџер со MP3 плеер. Типот имал многу гласно пуштено музика и бабата изнервирана почнала да тропа со бастунот по подот.
Тинејџерот: Бабо, а да ставеше гумичка на тој стапот.
Бабата: Татко ти требало да стави гумичка на стапот, а не јас.

Повеќе од ВицотекаНова партија во Македонија! Гласајте за најсовремената демократска партија во Македонија: Коалиција за Успешен Развој и... + повеќе

Kaže Piroćanac svojoj kumi, koja mu je došla u goste: - Uzmi si kumo pitu, dok je još topla! - Hvala, već sam pojela... + повеќе

Во Охрид имаше закачено табла "Roms To Rent" "Роми За Издавање" Си замав еден за дома !

Зборив два гробара: Едн вика: Бреее уморан сам како куче днска сахранувасмо еднога сигурно е бија тежак 150 кила! А... + повеќе