Куче

Таткото го носи малиот син кај психијатар за да го процени до каде е умствениот развој кај детето. Психијатарот го прашува детето:
- Колку очи има кучето?
- Две - одговара детето
- Колку уши има кучето?
- Две - одговара детето
- А колку нозе има кучето?
- Тато, дали е можно овој кретен навистина да нема видено како изгледа куче?

Повеќе од ВицотекаВо Кавадарци, оди детето кај таткото: - Тате, зошто се врти земјата? - Како бе се врти?! - Да не си пиел од ракијата за... + повеќе

Зошто плавуша не може да земе возачка дозвола? - Затоа што кога инструкторот ќе и рече паркирај се, таа оди на задното... + повеќе

Зошто плавуша го остава фрижидерот отворен преку денот? - За да не и се олади јадењето.

Се бара работник за на автобуска: Спецјално работно место: Мавтање на патници во автобус.