Македонче на одмор

 • Стани во 4 сабајле и зафати 6 лежалки - 2 на сонце, 2 на сенка и 2 за секој случај. После врати се у кревет и спиј до 12 на пладне.

 • На просечен Македонец му требаат 8 квадрата - 5 за пешкирот и 3 за апостолките.

 • Треба да се понесе лап топ, ајпод, блекбери, камера, транзистор и апарат за да се прати слика на фејсбук.

 • Книга не смее да се носи, тежи.

 • Ако немаш сунцобран, намести се така сунцобранот на комшиите да те покрива тебе после ручек. Не си ти крив што не испланирале.

 • Радиото треба да свири турбо фолк, а мобилниот Бах.

 • За деца до 12 години нема потреба да се инвестира во купачи. Деца се.

 • Децата најдобро се повикуваат да излезат од вода од 200-250 метри, со јака децибелажа.

 • Ако не излезат, најдобро е тука на лице место да ги истепаш. Да се види кој е алфа-мажјак.

 • Најголем гушт е лубеница да се јаде на плажа, а корупките да се остават ПОКРАЈ кантата. Да не се мачат осите да влегуваат во кантата

 • Цигарите најубаво се гасат збрцани у песок. Со кармин на пикавецот, да се знае која е лејди

 • Свекрвата најубаво се оговара на плажа и тоа со новата пријателка од Врање 5 лежаљки подалку од твојата.

 • Ако не ти е е сменета постелината сабајлето, на рецепција се правиш пуздер! Зашто дома секој ден ја менуваш.

 • Пивнуваш пиво, одиш на пливање и после зимаш ново, ладно. Затоа е ол инклузив!

 • Кога ручаш, децата треба да трчаат наоколу по другите маси, после да заспијат поубаво.

 • Ако ти заѕвони мобилен, викај погласно, зашто те бараат дур од Македонија па не се слуша.

 • Купачите најубаво се сушат опнати на сунцобранот горе.

 • Шведската маса е за да земеш од се и најдобро во ист тањир - кој вика дека не идат риба и баклава?

 • Не си бил на море ако не купиш оригинален Луј Вутон на плажа.

 • На децата им купуваш свирчиња, зашто вувузелите се потрошиле.

 • Кога цел хотел ќе си легне, искачаш на балкон и играш јамб или табла со пластични коцки до 4 сабајле.

 • Пред да легнеш, одиш и ги местиш пешкирите за утре.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЕдна богата вдовица се решила дека и е потребен уште еден маж во животот, па објавила оглас во весник: - Богата вдовица... + повеќе

Подобро 6 саати во школо него ич спиење!

Долга листа од работи кои што мажите сакаат да ги слушаат, но за жал жените никогаш не ги кажуваат. Жена никогаш не би... + повеќе

Жени се тип на 18 године, засака гу толко много што незнае што да направи за да ву докаже колко гу сака и у салу за... + повеќе