Операција

Доживува жена клиничка смрт и се среќава со Бога во Рајот. Го прашува дали ќе оживее кога било, а Бог одговара:
- За месец дена повторно ќе живееш нормално и ќе имаш долг и среќен живот.
Сета среќна почнува да ги брои деновите до нормалниот живот. Најпосле се буди и веднаш оди кај естетски хирург за во остатокот од животот да биде што поубава. Хирургот и ги израмнува брчките, и прави нов нос, и ги зголемува градите, и го намалува стомакот, и го симнува целулитот...Излегува од болницата жива радосна, ама на пешачки премин ненадејно ја прегазува камион и таа умира. Повторно се среќава со Бога и го прашува:
- Боже, па рече дека остатокот од животот ќе ми биде долг и среќен. Што се случи?!
И вели Бог:
- Се извинувам, ама јас тебе не те препознав!!!

Повеќе од ВицотекаЈа прашува детето мајката: - Мамо, кога ме правевте што сакаше да бидам машко или женско? Мајката одговара: Сине, јас... + повеќе

Влегува доктор во лудница и ги гледа пациентите како скокаат. Само еден од нив седел. Го прашува докторот тој што седи... + повеќе

Мила Маро, За време на мината година, се обидов да водам љубов со тебе 365 пати. Успеав само 12 пати. Подолу се... + повеќе

Џабе ти е добра хилта, ако немаш добра бургија.