Дебела

Дебела жена му вели на преслаб маж:
-Кога тебе те гледа човек, може да помисли дека на светот владее глад.
Мажот:
-А кога тебе те гледа, може да помисли дека за тоа си виновна ти.

Вицотека: 

Вицотека

 • Igraju fudbal popovi i časne sestre:
  Časne sestre imaju veliku prednost imaju golmanku koja ga nije primila 43...
 • Доваѓа Хасо дома и ву вика на Фату:
  - Аман Фато, ајмо доле на мост, да видиш он'ј твој будала Мујо што прави.
  - Фатија некога и...

 • Слатка, згодна плавуша, со плата од 10.000 евра, куќа со базен и стан во центарот на Лондон, не бара ништо, само се фали.

 • Баци влегува во пекара и прашува:
  - Имате ли леб од пред 3 дена?
  - Имаме.
  - А зошто не го фрлите?