Такси

Среде жестока караница жената му вика на мажот:
- Кажи само уште еден збор и веднаш се враќам кај мајка ми!
А мажот најсилно што може:
- Таксиииииииииииииииииииииииииииииии!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаШто е храброст? Да му се посереш на комшијата пред врата, па да му заѕвониш и да му побараш тоалетна хартија.

Две мачки прават муабет: - Денес сигурно ќе ме бие малер! - Од кај знаеш бе? - Ма од сабајле еден црнец ми го пресече... + повеќе

Како се вика крава погодена од земјотрес? -Милкшејк.

Љубовта не знае што би правела со моралните доблести.