Змеј

Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј.
Едно сабајле змејот се разбудил и си рекол: Па кај живеам јас у пи*ку материна?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТрпе и Трпана, 15 години во брак, се сексаат секоја вечер. Ама, Трпе инстистира тоа да го прават во комплетна темница.... + повеќе

Тужител повикува сведок, баба од 80 години и ја прашува: Госпого Трпевска, дали ме познавате? Како не те познавам... + повеќе

Sahranio covek zenu, obavio sve na grooblju i dosao kuci. Kada je usao u kucu, nebo se provali, pocne pljusak, munje,... + повеќе

7-ТЕ ЧУДА НА КОМУНИЗМОТ 1. Секој беше вработен. 2. Иако секој беше вработен, никој ништо не работеше. 3. Иако никој... + повеќе