Пребрзо

Полицаец запира струмичанец:
- Возевте пребрзо, документи молам.
- Еее, далдисал с’м, не с’м забакарил.
Полицаецот:
- Documents, please.

Повеќе од ВицотекаДве момчиња зборуваат: - Тоа горе е сонцето? - Не, месечината е! - Не, сонцето е! - Не, месечината е! Прашуваат еден... + повеќе

Две плавуши разговараат: - Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне? - Директор! - Зошто директор? - Да се расфрла со... + повеќе

Љубов е кога те фаќам за рака, покрај таков згоден газ!

Оди трпе кај татко му, пред излегување и му вика: Трпе : Тато, може ли денеска да добијам некој денар повеќе? Татко му... + повеќе