Дете

Си одел некој човек по улица и наишола на дете во инвалидска количка кое се обидува да влезе во некоја зграда.
Човекот: Еј, малечок, да не сакаш да влезеш во зградата?
Детето: ДА!
И човекот му помогнал.
Човекот: Сега, каде?
Детето: Сега одиме во лифтот.
И влегле во лифтот.
Човекот: А сега, што?
Детето: Сега ќе го притиснеме копчето со број 5.
Човекот го притиснал. На излегување од лифтот, човекот прашал: А сега, каде?
Детето: Сега одиме до станот со број 49.
Кога стигнале, човекот прашал: А сега?
Детето: Сега ќе заѕвониме.
Заѕвонил овој: А сега?
Детето: Е, сега бегаааај!

Повеќе од ВицотекаСедат двајца каубојци во салон: Каубој 1: Го гледаш оној на шанк? Каубој 2: Кој бе, десет луѓе се? Каубој 1: Оној со... + повеќе

Влегува пијаница во кабина за исповедање во католичка црква, седнува и молчи. Молчи тој така неколку минути, па... + повеќе

Разговара мајка со својот син: - Добро, синко мајчин, до кога мислиш така? Украде се што имаш во животот! Синот: - Што... + повеќе

Млад брачен пар во занесот на љубовната игра. Таа: - Зборувај ми нешто прљаво. Тој: - Кујната, купатилото, дневната... + повеќе