Плашило

Итар Пејо тргнува на одмор и и вели на комшиката:
Верко, ние ќе одиме на одмор на море, да фатиме малку боја.
Ти од време на време оди до лозјето, оти оваа година не ставивме плашило!!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаШто е суштината на здравиот живот? - Ако одењето е здраво,поштарот би бил бесмртен! - Китот плива цел ден, јаде само... + повеќе

Две плавуши разговараат: - Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне? - Директор! - Зошто директор? - Да се расфрла со... + повеќе

Зошто мажите се како сперматозоиди? Само еден од милион е од некаква корист.

Полицаец ги прашува на едни скитници кои седат во парк: - Кај живеаш ти бе? - Никаде бе! - А ти бе? - Јас одма до него... + повеќе