Курс по Географија

Учителка држи курс по Географија на 20 плавуши. Прво прашање:
- Каде се наоѓа Америка? Маја, една од плавушите станува и ја покажува на картата.
- Браво! А кој ја открил Америка?
Сите 19 плавуши во еден глас:
- МАЈА!

Повеќе од ВицотекаŠto plavuša podrazumijeva pod svjetlosnom godinom? Godišnji račun za struju.

Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито? ТИТАНИК.

Што му рекол Бетмен на Робин пред да влезат во колата? - Влези во колата!

Две госпоѓи во најдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се начукале и дошло време за дома.... + повеќе