Баба

Што е тоа, дење лае, ноќе плива?
- На баба вилицата.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаВлегува пијаница во автобус и почнува да вика - Овие од позади сите се педери, овие од страна сите се рогоњи, а овие... + повеќе

Една вдовица направила колач и тргнала на гробишта. По патот колачот и паднал. Кога стигнала на гробот на својот маж... + повеќе

Седеле Дејан и Саша Матиќ у кафиќ, Саша кивнал а Дејан му рекол: - Дај брате и мене отвори ми лименка.

После луда ноќ, дечкото ја прашува девојката: - Ајде сега искрено кажи ми колку си имала пред мене? Девојката налутена... + повеќе