Уно

Пет германци во Audi Quattro застанале на граница. Цариникот ги застанува и им вели:

- Илегално е да се возите петорица во Quattro.

- Како тоа мислите илегално?, прашал германецот кој ја вози колата.

- Quattro значи четири, напоменува цариникот.

- Тоа е само името на колата човеку, одговорил германецот не можејќи да поверува што слуша.

- Еве и во документите погледнете, колата е дизајнирана за 5 патници.

- Еј, немој да мислите дека со тоа ќе ви прогледам низ прсти, одговорил цариникот.

- Quattro е само за четворица. Вие сте петорица во автомобилот и го прекршувате законот!

Германецот луто му викнал:

- Ти си идиот! Викни го веднаш твојот претпоставен. Сакам да разговарам со некого кој има повисоко ниво на интелигенција!

- Извинете, но тој нема да може да дојде. Зафатен е со оние двајца италиани во Фиат Уно.

Повеќе од ВицотекаСе враќа некој циган од печалба и таман пред да стигне во Шутка му пука гума. Извадил дизалицата и почнал да одвртува... + повеќе

Како знаете дека новороденчето ќе ви биде плавуша? - Не знае како да излезе.

К’д доваѓаш дома у сред ноќ, миришеш на женски парфем и имаш кармин на кошуљу. Удараш гу жену ти по дупе и викашву: -... + повеќе

Некој Тетоец направил дома масакр, си ја убил фамилијата и сега се наоѓа на рочиште на суд: Судијката: - Господине, ќе... + повеќе