7 д'на

Камила може да работи 7 д'на и да не пие ништо.
- Кумановац може да пие 7 д'на и да не работи ништо.

Повеќе од ВицотекаТрпе во Охрид, го прашува продавачот во трафика: - Имате Марлборо? - Да имаме. - ...А, Лајт? - Ами не е куче да лајт.

Оди Македонецот кај Гркот на гости кој му е деловен партнер . Кога влегол во дворот имал што да види раскош невиден,... + повеќе

Учителката му вика на Миле: - Миле кое време е: "Јас сум убава" ? - Mинато учителке, минато.

Внукот го гледа дедото како седи без гаќи на клупата и го прашува: - Дедо бе, зошто седиш без гаќи на клупата? - Не... + повеќе