Мрзливост

Мажот ја уби жената по 35 години брак, и на судење судијата го прашува:
- Добро бе по 35 години заеднички живот ја уби?!
- А бе господине судија, од мрзливост, ај денес, ај утре!!!

Вицотека

 • Што имаат заедничко мажот и сперматозоидот?
  И обајцата имаат 1:1 000 000 да станат луѓе.
 • Големите умови разговараат за идеи.
  Просечните умови разговараат за настани.
  Малите умови разговараат за луѓе.

  Елеонор...

 • Двујца пијаници ќутук пијани, седат у паркот и си праат муабет:
  - Слушај ваму, сеа воа шишето че го скријам зад грб, и да погодиш у коа...

 • Комшии прават муабет:
  - Комшија зашто додека жена ти пее, ти секогаш излагаш надвор, или на тераса или на улица?
  - Па да, не...