Стомак

Улаза Кумановац дома и се дере од врата:
- Жено немој ништо да вечераш !!!
- Зашто бе што е работа ?
- Па кажа ми доктор од с'г никако да не легнују на пун стомак !

Вицотека: 

Вицотека

  • Бог гу е створија жену у петак. Претходно гу е понеделник створија кокошку, у вторник...

  • Зошто прасињата киднале од дома?
    Затоа што старците им се свињи!

  • Зима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува....
  • Ги создал Господ мажот и жената, го погледал прво мажот и рекол:
    - Еј, ти супер си испаднал!
    Потоа ја погледнал жената и рекол:...