Невкусна шега

Зоки Поки го прашува татко си:
- Тато, имаме задача во училиштето да напишеме што е тоа невкусна шега.
- Невкусна шега сине е кога мајка ти ме лажеше дека користи контрацепција и така те создадовме тебе.
Мајката:
- Глупости! Невкусна шега е кога татко ти ме убеди дека е шеф на голема компанија, а излезе дека компанијата му билa кафана со другарите пијаници!

Вицотека

 • Правам друштво на автобуска, цена по договор.

 • Умира Фидел Кастро и со чадор доаѓа до пред рајските порти. Таму Свети Петар му вели:
  - Седнете, почекајте да видам каде имаме...

 • Трпе дава оглас:
  Ја повикувам мојата жена Трпана да се врати,
  како би го работеле она што не го работевме,
  бидејќи да го...

 • Си доаѓа дедо дома и гледа како некоја згодна девојка му го пребарува станот.
  - Леле, дедо те молам не викај полиција, еве прави ми што...