Рецепторите за слатко

На предавање, на студенти по медицина, професорот им објаснува:
- Во составот на човечката сперма, најголем процент земаат шеќерите.
На тоа, една зачудена студентка крева рака да постави прашање:
- Извинете професоре, но, ако спермата во најголем процент е составена од шеќери, зошто тогаш нема сладок вкус?!?!
Професорот, мртов ладен, одговара:
- Тоа е затоа што, колешке, рецепторите за слатко се наоѓаат на врвот на јазикот, не длабоко во грлото!

Вицотека

 • Доаѓа Трпе еден ден дома со кеса полна кондоми. Кога го видела Трпана му вика:
  Де бе Трпе што си купил толку кондоми што ќе ти се?...

 • Две момчиња зборуваат:
  - Тоа горе е сонцето?
  - Не, месечината е!
  - Не, сонцето е!
  - Не, месечината е!
  Прашуваат...

 • Градоначалник на една општина доделува стан на циган.
  - После две недели оди циганот, лут ги фрла клучевите од станот и вика:...

 • Што имаат заедничко девица и порше?
  - и во двете тешко се влегува ама кога ќе влезеш феноменално се осеќаш.