Јајца

Која е разликата помеѓу дете и торта?
- Тортата се прави со пет јајца, а детето со две.

Вицотека

 • На погреб на една лоша жена, која го малтретирала сопругот, само што го спуштиле ковчегот почнало да грми.
  Вдовецот ја кренал главата...

 • - Зошто во град има се повеќе плавуши?
  - Па, не знаат да се вратат дома.

 • Раговараат двајца пријатели:
  - Ти другар сакаш дебели жени?
  - Не!
  - Сакаш жени што прдат?
  - Не бе!
  - А фригидни...

 • Забар прашува пациент:
  - Како си го поминавте одморот?
  Пациентот враќа:
  - Ехи храмксј јсдлјас јлдкасјд лкасјдлк.
  -...