Деца од маало

Децата од едно маало играле фудбал во дворот. По некое време мајката на едно од нив излегува на прозор и на цел глас вика:
- Маааркооо, не трчај многу ќе ги искинеш новите патики!
Некоја комшивка го слушнала ова и си рекла:
- Е само таа ли ќе се фали дека на синот му купила нешто?
И на цел глас почнала да се дере:
- Стефаааааааан! Не трчај многу, ќе ги искинеш новите тренеркиии!
Во тој момент се јавува и комшивката циганка:
- Себастијаааааннн, не трчај многу, ќе ОГЛАДНЕШ!

Вицотека

 • - Тато, тато, абе сите на школо ми велат дека сум бил мафија.
  - Ништо сине, утре ќе појдам кај директорот и ќе ја средам работата....

 • Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
  - Знајш колку е сато?
  - Дванајсе без пет.
  - Седум сабајле е, матуф!...

 • Пред свадба:

  Он: Супер, да конечно дочекав!
  Она: Сакаш да си одам?
  Он: Не! Не ни помислувам на тоа!
  Она: Дали ме...

 • Трпе го прашува татко му:
  - Тато дали Тихиот океан е секогаш тивок?
  - Сешто, Трпе, можеш ли да поставиш поглупаво прашање?...

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА