Работа

Директор на фирма вработува нова секретарка. Уште првиот ден и ги диктира правилата:
- Кога ќе речам Сакам кафе, значи сакам кафе.
- Кога ќе речам Ајде да правиме извештај, значи дека сакам секс.
- Добро шефе!
Другиот ден директорот.
- Стојне, ај донеси ми кафе и извештај.
- Жалам шефе, но во моментов сум на месечна ревизија.
- Добро, тогаш сакам само кафе.
Му го донела кафето и загрижена што го одбила вели:
- Директоре, ако сакаш извештајот да то го издиктирам усно?
- Не, не, уживај, јас веќе го напишав рачно.

Група посетители ја разгледуваат фабриката во која се произведуваат производи од гума. Водичот со гордост им ја покажува линијата за производство на цуцли, се е беспрекорно, совршено работи. Потоа одат до линијата каде што се произведуваат презервативи.
На крајот од линијата имало некој уред со игла и еден од песетителите приметил дека секој десети презерватив биднува пробушен од иглата.
Зачуден го прашува водичот:
- Па вие изгледа намерно го бушите презервативите?
- Па да, така некако!
- Па тоа не е добро за работата со презервативите?!!
- Па да но одлично е за работата со цуцлите!!!

Вицотека:

Трпе работел во Германија со Германец, Французи и Англичанец на згради повисоки од 30 ката, секој ден пешки се качувале горе, и поради висината горе и ручале, а навечер се спуштале доле и оделе во заеднички хостел на спиење. Условите биле такви да секој ден јаделе исклучиво сендвичи.
Еден ден Германецот се пожалил дека женаму 20 години му прави ист сендвич, и дека ако и утредента има ист сендвич, ќе се фрли и остави писмо зошто го направил тоа.
Тогаш сите се согласиле дека 20 години јадат исти сендвичи и дека ако и удредента имаат ист сендвич сите ќе остават писмо и ќе се фрлат од зградата.
Устредента сите имале исти сендвичи и како кажале така и направиле, сите оставиле писмо и се фрлиле.
Ги закопале заедно бидејки 20 години биле неразделни.
На погребот сите нивни жени коментирале дека не требало така да направат, и дека ако знаеле секој ден ќе им правеле различни сендвичи, и дека не требало така да постапат, на тоа Трпана им вели:
Да Вие сте во право но јас што да кажам, Трпе секогаш сам си ги правеше сендвичите!!!

Вицотека:

Страници