Животни

Живеел некој мал црв во канализација и врска немал дека некои други живеат поинаку.
Еден ден нашол стар весник, почнал да чита, да чита, па запрепастено го прашал татко му:
- Тато, вистина ли е дека постојат црви кои живеат во јаболка?
- Точно е, сине – одговорил татко му.
- А точно ли е дека некои црви живеат во месо?
- И тоа е точно синко.
- А ги има и во саламите...?
- Ги има, дете мое, ги има...
- Па зошто тогаш ние живееме во овие гомна?
- Зашто, сине мој, ова е нашата ТАТКОВИНА!

Вицотека:

Пасев си две јагниња траву по ливаду и едно га прашуе друго:
Веруеш ли у живот после Велигден ?!

Кое е омилено животно на Влав, зошто..
Жирафата.. секош јади од дрвото во соседниот двор..

Страници