Народи

Седат двајца Бугари во авион, до прозорецот и на средното седиште. Доаѓа Трпе, седнува до нив, се раскомотува и ги соблекува чевлите. Бугарот до прозорецот вели:
- Мислам дека ќе одам по кока-кола.
На тоа Трпе му вели:
- Братче, да не се провлекуваш, јас ќе ти донесам.
И додека бил отсутен, едниот Бугарот му плукнал во чевелот. По пет минути, истата сцена, само со вториот Бугарин во другиот чевел.
Слетува авионот, а Трпе ги облекува чевлите, се намуртува и вели:
- До кога, бре, оваа омраза, нетрпеливост, плукање во чевлите, мочање во кока-колата?!

Јапонец му се фали на Босанец:
– Сакаш ли да ти покажам нешто јапонско?
– Ајде, вика Босанецот.
Јапонецот го фаќа и го претепува и му вика:
– Е ова е карате.
Јапонецов пак го прашува:
– Сакаш ли уште нешто јапонско да ти покажам?
Босанецот прифаќа и Јапонецот повторно го претепува и му вика:
– Е ова е Џудо.
Босанецот откако се соземал, му вели на Јапонецот:
– А сакаш ли јас да ти покажам нешто јапонско?
Јапонецот воодушевено прифаќа. Босанецот дофаќа една метална шипка и го треснува Јапонецот. Тој сиот крвав и во болка едвај станува и прашува:
– Па што има тука Јапонско?
– Полуосовина од Тојота!

Вицотека:

Разговараат Македонец Србин и Босанец во кафана за Европа.
Македонецот и Србинот жалат што не се Европа а на тоа Босанецот:
Па ни Америка не е во Европа, па што и фали!!!

Страници