Народи

Бугарска тројка: двајца имаат секс, третиот пази да не им ја украдат облеката.
Турска тројка: двајца имаат секс, третиот лежи со нож во стомакот.
Руска тројка: маж, жена и мечка.
Студентска тројка: двајца имаат секс, третиот се прави дека спие.
Црногорска тројка: двајца го убедуваат третиот дека имаат секс, третиот се прави дека им верува.
Италијанска тројка: двајца велат дека имаат секс, и третиот вели нешто.
Еврејска тројка: двајца имаат секс, третиот ги пишува предбрачните договори.
Арапска тројка: двајца имаат секс, третиот го подготвува динамитот и соопштението.
Македонска тројка: еден имал секс, двајца други му завидуваат.

Вицотека:

Разговараат Хрват и Словенец.
- Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв по улици, насекаде мрак и чад.
На тоа Словенецот одговара:
- И јас го сонував твојот Загреб. Беше преубав, некоја убава песна, на сите страни луѓе, на улиците сите весело читаат плакати...
Хрватот го прекинува...
- А што пишуваше на плакатите?
- Не успеав да прочитам, не знам кирилица.

Вицотека:

Трпе отишол во Бугарија на шопинг. Ја паркирал колата, и на шофершајбната напишал:
- внатре нема ништо вредно.
Кога се вратил од шопинг, што ќе види, колата обиена, скршени џамови, внатре се испретурено и нашол едно ливче на кое пишувало:
- Ас ум должен да проверам!

Вицотека:

Страници