Брак

Застанува Трпе да се измери на вага и го вовлекува стомакот.

- Тоа нема да ти помогне - му вели Трпана.

- Помага, помага. Инаку не можам да ги видам бројките.

Вицотека:

На јубилејот на еден стогодишњак новинарка го прашува:
- Господине, која е тајната за Вашата долговечност?
- Останав вдовец уште пред 68 години!

Вицотека:

Трпана му ѕвони на Трпе:
- Мили, имаш сериозен проблем!
- Што е станало?
- Удрив со колата во една тојота. Му предложив да му платам во натура и тој се согласи!
- И каде е тој мој проблем!?
- Сопственикот е геј…

Вицотека:

Страници