Информатички

Владата на Р. Македонија им ги честита престојните празници
на сите државни и административни службеници, железницата, телекомот, ЕЛЕМ,
а на сите останати нека им е Господ на помош!

 • Корисникот неможе да се поврзе на интернет.

Сервисер: Дали сте сигурни дека ја користите правата лозинка?
Корисник: Да сигурен сум. Истото го внесуваше и мојот колега како лозинка.
Сервисер: Можете ли да ми ја кажете вашата лозинка?
Корисник: Пет ѕвездички...

 • Сервисер: Кликнете на иконата "My computer" на левата страна од екранот.

Корисник: Ваше лево или мое лево?

 • Сервисер: Што гледате сега на вашиот монитор госпоѓице?

Корисник: Мечето коешто мојот дечко ми го купи во супермаркет.
Сервисер: А сега притиснете F8.
Корисник: Не работи.
Сервисер: Што точно направивте?
Корисник: Го притиснав F тастерот 8 пати, баш како што ми кажавте но ништо не се случува...

 • Сервисер: Вашата лозинка е мало ј како јаболко, голема буква В како Виктор, и бројот 7.

Корисник: 7 со голема или мала буква?

 • Сервисер: Кој антивирусен програм го користите?

Корисник: Netscape.
Сервисер: Тоа не е антивирусна програма.
Корисник: Уф, извинете, Internet Explorer...

Вицотека:
 • Сервисер: Каков компјутер имате? 
  Корисник: Бел...
 • Корисник: Добар ден, јас сум Зоран, неможам да штампам.Секогаш кога ќе пробам ми се појавува порака "Штампачот не е пронајден". Дури и го подигнав штампачот и го ставив пред мониторот, но компјутерот сеуште вика дека неможе да го најде...
 • Корисник: Имам огромен проблем. Еден мој колега ми постави скринсејвер на мојот компјутер, но секогаш кога ќе го помрднам глувчето го снемува!
 • Корисник: Мојата тастатура не работи воопшто.

Сервисер: Да ли сте сигурен дека е поврзана со компјутерот?

Корисник: Не. Неможам да ја видам задната страна од компјутерот.

Сервисер: Подигнете ја тастатурата и направете 10 чекори наназад.

Корисник: OK

Сервисер: Дали тастатурата ве пратеше додека одевте наназад?

Корисник: Да.

Сервисер: Тоа значи дека тастатурата не е приклучена. Има ли таму уште една тастатура?

Корисник: Да, има уште една. - Аааа...оваа работи!

 • Корисник: Имам проблем со штампањето на црвена боја...

Сервисер: Дали имате штампач во боја?
Корисник: Не.

Вицотека:

Страници