Загатка 6

Решете ја загатката

 

Одговор на загатка

Коктел = 11
11 + 11 + 11 = 33

Сок од портокал = 11
11 + 11 = 22

Каге = 3
11 - (2 x 3) = 5

( 3 x 11 ) - ( 11 : 11 ) =

33 - 1 = 32

Резултат = 32

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
2 + 7 =
Антиспам заштита