Загатка 9

Загатка 9
Решете ја загатката, внесете кој е точен одговор под = А или B

 

Одговор на загатка

3+5+4=12

3+5+5=13

4+4-3=5

(4x3)-5=8

A= 4+4=8

Точниот одговор е A

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
5 + 13 =
Антиспам заштита