Загатка 11

Загатка 11
Решете ја загатката, треба од овие бројки да се добие резултат од 36.

 

Одговор на загатка

Решение: (7 х 5) + 3 - 2 + 0 = 36

Доколку има и други решенија ве молиме напишете ги во одговорот.

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
6 + 1 =
Антиспам заштита