Загатка 13

Решете ја загатката

 

Одговор на загатка

Помножи го секој број со 2

1 4 6 9 (1х2=2    4х2=8    6х2=12    9х12=18)
2 8 12 18 -> (281218)
4 16 2 4 2 16 -> (41624216)

8212484212 конечен одговор.

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
4 + 2 =
Антиспам заштита