Загатка 17

Загатка 17
Решете ја загатката

 

Одговор на загатка

16 - (4 : 1/4) + 2 =
16 - (4 x 4) + 2 =
16 - 16 + 2 =
2
Решение = 2

Еден одговор

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
5 + 8 =
Антиспам заштита