Загатка 22

Загатка 22
Решете ја загатката. Кој збир недостасува.

 

Одговор на загатка

Долните броеви се собираат и се множат со горниот број од триаголникот.
(3 + 5) х 2 = 16
(1 + 7) х 5 = 40
(9 + 2) х 3 = 33
(3 + 6) х 8 = 72
 
Одговорот е 72.

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
2 + 7 =
Антиспам заштита