Загатка 29

Загатка 29
Решете ја загатката

 

Одговор на загатка

Земете ја последната од вториот множител, помножете и ставете по обратен редослед:
5 х 203 => 5 х 3 => 15 => 51
7 х 181 => 7 х 1 => 7 => 7
3 х 996 => 3 х 6 => 18 => 81
5 х 479 => 5  9 => 45 => 54

Точен одговор за оваа загатка е 54

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
3 + 4 =
Антиспам заштита