Загатка 33

Загатка 33
Решете ја загатката

 

Одговор на загатка

Точе одговор = 17

Сенвич = 3
Помфрит = 9
Кофтиња = 6
Кофтиња = 5
Сирење = 1

3х9=27
(3+1)+1=5 (Сенвич+Сирење+Сенвич)
6х(2х8)=108 (6 кофтиња на сликата)
5+((3+9)х1)=17 (5 кофтиња на сликата)

#

Plain text

  • Дозволени HTML ознаки: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Цртите и параграфите се прекинуваат автоматски.
  • Both <img> and <iframe> elements are lazy-loaded.
6 + 7 =
Антиспам заштита