Зезалици

 • Две бабички седнале во кинески ресторан и побарале храна и прибор за јадење.
  Кога келнерката им ги донела стапчињата, тие и рекле>...

 • Културен – Прди и вика „Пардон!“
  Дволичен – Прди и прашува „Кој прдна?“
  Циничен – Прди и те гледа право во очи
  Кавалер –...

 • Блажо од Кавадарци: Сабајлето купи стик Нивеа, и на упатството пишеше да го отворам и да го тиснам одзади...
  Сеа ногу ме боле каа одам...

 • Разговараат двајца и едниот му вика на другиот:
  - Знаеш ли ти бе, дека постои живот надвор од нетот?
  - Лажеш, дај линк!

 • И Моцарт сфати дека нема леб од сериозна музика и почна да отвара кладилници?

 • - Шефе те барат надвор!
  - Не ми викај шефе бе!
  - Добро шефе!

 • - Ало, дали е тоа радио Кавадарци?
  - Да, во програма сте.
  - Сите ме слушаат?
  - Да да госпоѓо.
  - И тие во колите?...

 • Се шета некој Србин низ Нујорк.
  Си се шета така и наеднаш пред него од некоја стокатница паѓа 20 годишна женска цела гола.
  Се...

Страници