Благица

Како на Македонски ја викаат Шехерезад?
- Благица.

Вицотека: 

Вицотека

 • Зошто мозокот на мажот вреди повеќе од мозокот на жената?
  Затоа што e поредок вид.

 • Како да се ослободиш од жена ?
  Еден човек наумил да се отараси од жена си, ама не знаел како. Во доверба, го прашува пријателот за...

 • Малиот Трпе му се фали на малиот Цветко:
  - Мојот дедо беше висок како тоа топола!
  - А, мојот дедо беше повисок од столб!
  -...

 • Доаѓаат еден ден дома татко и син зајко, малиот зајко цел помочан, а татко му цел посран. И го прашува малиот зајко мајка му
  Боже сине...