Рогови

Оди плавуша на село, среќава овчар и го прашува:
- Колку години има оваа овца?
- Има две години.
- А како го знаете тоа?
- Знам според роговите.
- Во право сте, има два рога.

Вицотека

 • Се расправаат маж и жена.
  Жената:
  Ти будало една сите пари ги трошиш на пијачка!
  Мажот:
  А ти мори смрдло 50 евра за...

 • Кога некој ќе ти ја земе жената, не постои подобра одмазда да му дозволиш да ја зачува.

 • Трпе и Цветко носат фрижидер на 10-ти кат од зградата.Тогаш Трпе му вели на
  Цветко:
  - Имам добри и лоши вести!
  Цветко:...

 • Која е разликата помеѓу исончана плавуша и печено пиле?
  - И кај двете белото месо е најубаво!